0
Tarjouskori
Korissa ei ole yhtään tuotetta
Jatka selailua

toukokuu 10, 2021

Lappeenrannassa jo kymmenen ulkokuntosalia

“Davidin laitteet keräävät käyttäjiä kuin hunaja mehiläisiä”.

Liikuntatoimenjohtaja Pasi Koistinen kuvaa, että liikkumisen lisäämisen tulisi olla kaikkien yhteinen asia. Matalan kynnyksen liikuntapaikat ovat kannattava investointi, jolla edistetään asukkaiden hyvinvointia ja säästetään näin sosiaali- ja terveysmenoissa.

“Kun aloitin Lappeenrannan liikuntatoimessa vuonna 2018, meillä oli yksi ulkokuntosali Davidin laitteilla. Kiinnitin heti huomiota siihen, kuinka paljon käyttäjiä liikuntapaikalla oli. Laitteet näyttivät toimivalta, ja sitä ne olivatkin, kun pääsin itse kokeilemaan”, kuvailee Pasi Koistinen, Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimenjohtaja. 

Sittemmin Lappeenrannan alueelle on pystytetty vielä yhdeksän Davidin ulkokuntosalia lisää.

“Meillä on sikäli ainutlaatuinen tilanne, että liikuntapaikkarakentamiselle on varattu omaa investointirahaa, jotta pystymme pitkäjänteisesti suunnittelemaan rakennusohjelmaa.”

Päätös valita Davidin laitteet kaikkiin kohteisiin on ollut selkeä.

“Näissä on se nerokas erottava tekijä, että laitteissa on säädettävät vastukset. Omalla painolla käytettävät laitteet kun ovat joko liian kevyitä tai raskaita.”

Myös laitteiden ergonomisuus ja turvallisuus saavat kiitosta. 

“Laitteita on käytännössä mahdoton käyttää väärin. Kaikissa laitteissa on selkeät käyttöohjeet ja video-opastuksen voi myös skannata kännykällä QR-koodien kautta.”

Koistisen mielestä parasta on se, että laitteet sopivat kaikille kuntotasosta riippumatta. Aloittelijoille hän neuvoo, ettei harjoittelusta ei kannata tehdä liian hankalaa.

“Innostus voidaan pilata liialla hifistelyllä. Laitteiden käyttöön ei tarvita erillistä harjoitusohjelmaa, sillä ne on jo lähtökohtaisesti ryhmitelty kiertoharjoitteluun sopiviksi. Kaksi-kolme kierrosta riittää useimmille, mutta yksikin on jo todella hyvä. Oleellista on lähteä liikkeelle.”

Sivukartta