0
Tarjouskori
Korissa ei ole yhtään tuotetta
Jatka selailua

As Oy Korppaanmäentie 25

Kohde

As Oy Korppaanmäentie 25

Laajuus

70m2

Aikataulu

09/2021

Puuhan rooli

Leikkivälineiden, ympäristökalusteiden sekä turva-alustan toimitus ja asennus, vihertyöt

Lasten leikkipaikkojen turvamääräykset huomioitava piharemontissa

Lasten leikkipaikkojen turvamääräysten tärkeys saa monet taloyhtiöt kääntymään ammattilaisen puoleen, kun taloyhtiön leikkipiha uusitaan. Helsinkiläinen taloyhtiö Korppaanmäentie 25 luotti pihaprojektinsa Puuhan käsiin, jotta turvamääräykset toteutuisivat varmasti.

Kun osoitteessa Korppaanmäentie 25 sijaitsevan taloyhtiön piha kaipasi kokonaisuudessaan uudistusta, taloyhtiö päätti samalla uusia myös leikkipihan. Puuha valikoitui projektin toteuttajaksi tarjouskilpailun perusteella.

– Halusimme panostaa turvallisuuteen, ja koimme, että niissä asioissa kannattaa luottaa ammattilaiseen. Puuhan tarjous oli kokonaisuudessaan hyvä ja ratkaisevaa oli se, että kotimaisena toimijana Puuha pystyi tarjoamaan meille erinomaiset toimitusajat, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Tapio Tainola kertoo.

Turvallinen leikkipiha lisää taloyhtiön houkuttelevuutta

Tainolan mukaan leikkipihakin kaipasi jo kipeästi uudistusta, vaikka taloyhtiössä ei paljoa lapsia ollutkaan. 

– Olimme aiemmin toteuttaneet leikkipihan omin voimin. Leikkivälineet eivät enää olleet täysin turvallisiakaan, joten halusimme, että tällä kertaa leikkipihan tekevät alan ammattilainen, jotta lasten leikkipaikkojen turvallisuusmääräykset varmasti täyttyvät. 

Taloyhtiön piha ja sen turvallisuus vaikuttavat niin asukkaiden viihtyvyyteen kuin myös taloyhtiön vetovoimaan. Asuntokaupoilla ostajat kiinnittävät huomiota siihen, millaisella pihalla heidän lapsensa tulevat kasvamaan. 

– Tietysti ympäristön on oltava houkutteleva, jotta taloyhtiö kiinnostaa ostajia. Piha olisi pitänyt uudistaa jo aika päiviä sitten, Tainola naurahtaa.

Mitä lasten leikkipaikkojen turvamääräyksissä tulee huomioida?

Tainolan luotsaaman taloyhtiön leikkipiha on melko pieni, ja talon väki oli kokenut haastavaksi sen, miten tiiviille alueelle saadaan turvallisesti sijoitettua riittävän määrä leikkivälineitä.

– Saimme Puuhalta hyviä ideoita, asiantuntevaa apua sekä korvaamattomia neuvoja siinä, miten pienestä pihasta saadaan kaikki hyöty irti. Leikkipihoja koskevat säädökset ovat tiukkoja, emmekä olisi itse osanneet ottaa huomioon niitä kaikkia. Puuhan ansiosta pihalle saatiin turvallisesti mahtumaan keinut, kiipeilyteline ja hiekkalaatikko. 

Leikkipaikkojen turvallisuus koostuu monista seikoista.

– On huomioitava muun muassa leikkivälineiden kunto, alueen mahdollinen aitaamistarve, välineiden putoamiskorkeus ja turva-alusta, Puuhan asennuspalveluiden työnjohtaja Rami Lindroos kertoo.

Lindroos muistuttaa, että leikkipaikkojen turvallisuudesta tulee huolehtia myös uudistuksen jälkeen.

– Leikkialueiden turvatarkastus pitää tehdä kerran vuodessa. Sen voi ulkoistaa meille, jolloin voi luottaa siihen, että leikkipaikan turvamääräykset toteutuvat jatkossakin.

Korppaanmäentien kohteessa Puuhan vastuulle kuului leikkivälineiden uusimisen lisäksi pensaiden leikkaus, istutusalueen kasvualustan vaihto, uusien pensaiden istutus sekä kuorikatteen lisäys. 

– Olemme todella tyytyväisiä Puuhan palveluun: nyt meillä on viihtyisä piha-alue sekä turvalliset, nykyaikaiset ja laadukkaat leikkivälineet. Kaikki meni hyvin, Tainola summaa yhteistyön Puuhan kanssa.

Hanke: As Oy Korppaanmäentie 25

Sivukartta