0
Tarjouskori
Korissa ei ole yhtään tuotetta
Jatka selailua

Naantalin Toripuisto

Kohde

Toripuisto, Naantali

Laajuus

1500m2

Aikataulu

10/2020

Puuhan rooli

Maanrakennus, välineiden toimitus ja asennus

Innovatiivinen puisto herätti kaupungintalon pihan eloon

Naantalin Toripuisto on oiva osoitus siitä, että kaupunkikuva voi olla paljon muutakin kuin tylsiä betoni- ja asfalttikortteleita. Keskeisellä paikalla kaupungintalon pihalla sijaitsevan puistoalueen suunnitteluun osallistettiin myös naantalilaisia, jotta puisto vastaisi mahdollisimman hyvin kaupunkilaisten tarpeita.

Puuha rakennutti Naantalin Toripuiston tyhjän piha-alueen tilalle sekä toimitti ja asensi puistoon leikkivälineet ja ympäristökalusteet. Puisto rakennettiin autohallin päällä olevalle alueelle, mikä piti ottaa rakennustöissä huomioon esimerkiksi siten, että alueella pystyi liikkumaan vain pienillä työkoneilla.  

– Puuhan vastuulle kuului lähes koko projekti aina maansiirtotöistä leikkivälineiden asennukseen. Puuhan ammattitaitoinen tiimi suoriutui koko kokonaisuudesta oikein mallikkaasti, eikä projektissa tullut vastaan yllätyksiä, tiivistää Naantalin kaupungin kiinteistöpäällikkö Pekka Alm.

Luovat ideat johtivat ainutlaatuiseen toteutukseen

Naantalin kaupunki kysyi kaupunkilaisilta, mitä he toivoisivat puistolta ja millaisessa puistossa he haluaisivat viettää aikaansa. Näin taattiin se, että puistosta tuli aidosti paikallisia kiinnostava ja palveleva alue. 

– Kaupunkilaisilta kumpusi ajatus siitä, että Toripuisto olisi koko perheen oleskelu- ja lähiliikuntapaikka mutta ei kuitenkaan mikään fyysinen suorituspaikka. Esimerkiksi ajatus musiikkiboksista tuli naantalilaisilta itseltään, Alm kertoo. 

Puuha valikoitui projektin toteuttajaksi Naantalin järjestämän ideakilpailun kautta. 

– Pyysimme kilpailutukseen osallistuvilta ideasuunnitelmat, jossa on huomioitu naantalilaisten esittämät ajatukset ja toiveet. Puuhan esittämä suunnitelma oli todella kiva ja vastasi hyvin siihen, mitä kaupunkilaiset olivat toivoneet. 

Naantalilaisten ja Puuhan luovista ideoista syntyi uniikki ja yllätyksellinen toteutus, joka on herättänyt kaupungintalon edustan eloon.

– Naantalin kaupungintalo on arvorakennus, joten oli aika ennakkoluuloton ajatus tehdä sen pihaan leikkipuisto. Aiemmin piha-alue muistutti lähinnä hautausmaata istutuksineen ja hiekoitettuine kulkuväylineen, nyt siinä on tyylikäs areenamainen kokoontumispaikka myös toriparlamentille, Alm naurahtaa.

Kotimainen tuotanto on Puuhan valttikortti

Alm kehuu yhteistyötä Puuhan kanssa sujuvaksi, mukavaksi ja innovatiiviseksi. Myös Puuhan sijainti ja kotimaan tuotanto ovat kiinteistöpäällikön mieleen.

– Meille on etu, että Puuha on varsin lähellä – parinkymmenen kilometrin päässä Turussa – ja pystyy omalla tehtaallaan tekemään sellaisiakin toteutuksia, joita ei vielä ole kuvastossa. Puuhalaiset ovat todella innovatiivisia: heidän ehdotuksestaan leikkivälineiden teräsosiin lisättiin Naantalin vaakuna, ja tämä on vain yksi esimerkki Puuhan kivoista ideoista.   

Almin mukaan kaupunkilaiset ovat olleet todella tyytyväisiä uuteen Toripuistoon.

Sivukartta