0
Tarjouskori
Korissa ei ole yhtään tuotetta
Jatka selailua

helmikuu 14, 2024

Ainutlaatuinen saaristomme inspiraationa uudelle tuotesarjalle

Kimmeltävä vesi, rantakaislikot, kallioiset luodot, kirkuvat lokit, laineiden liplatus, vaimeat sumutorvien tööttäykset... Suomen ainutlaatuinen rannikko ja sisävesistöt ovat kaikkea tätä ja paljon muuta. Halusimme tuoda esiin kauniin saaristomeren sekä monimuotoiset järvimaisemat uuden Saaristo-tuotesarjamme myötä.

"Saaristo-sarjan idea lähti siitä, että muilla ei ole tällaista tarjota, ja saaristo on kuitenkin lähellä meitä", Puuha Groupin tuotepäällikkö Tuomas Ponsimo kertoo ja jatkaa: "Värimaailma ja muodot löytyvät saaristosta, me tuomme ne myös leikkikentille. Tämä sarja tukee myös Puuhan arvoja ja tuotteet sopivat hyvin meidän omaan tuotantoomme. Tuotteilla on pieni hiilijalanjälki, mikä taas on saariston sekä muun ympäristön kannalta tärkeää".

Tuotesarjaan kuuluu ulkoleikkivälineitä niin nuoremmille leikkijöille kuin kokeneemmillekin kiipeilijöille. Majakanvartijan talo, lossi ja suuri laiva houkuttelevat leikkeihin isommankin kaveriporukan, kun taas pieni laiva, rantaniityn jousieläimet ja lautta tarjoavat sopivasti haastetta ja leikin riemua pikkuväelle.

"Inspiraatio tuotesarjan ilmeeseen lähti saariston pikkukylistä ja saariston eläimistä. Saaristo-tuoteperhe on helposti laajennettavissa, sillä aiheesta riittää ammennettavaa useisiin eri välineisiin. Värimaailma toistaa saariston tyypillisiä värejä – punaruskeat talot ja lossi tietysti keltainen", sarjan suunnittelussa mukana ollut muotoilija Maria Mäkimattila kuvailee.

Puuhan leikkivälineitä elävöittävät kuvapaneelit ovat nousseet suosituiksi kaikkein perinteisimpienkin leikkipaikkojen piristäjinä. Saaristo-sarjan leikkivälineisiin on suunniteltu teemaan sopivat kuvapaneelivaihtoehdot, mutta tilaaja voi myös itse vaikuttaa näihin.

"Paneelit tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia lisätä persoonallisuutta leikkipaikalle. Alueen hauskat tarinat tai teemaan liittyvät kuvat kiinnostavat aikuisiakin. Leikkivälineeseen painetuilla pihaleikin ohjeilla puolestaan eri-ikäiset lapset saadaan liikkeelle yhdessä", Puuhan myyntijohtaja Christina Torro kertoo.

"Saaristo-sarjaan kuuluvat myös monilta rannoiltamme puuttuvat uimakopit. Värivaihtoehtoja on useita ja vaihtoehtona lokkikuvitukselle ovat kuvapaneelit myös tämän tuotteen kohdalla. Jos rannan osoite hätänumeroineen on painettuna näkyvästi uimakopin seinään, lisää se turvallisuutta eikä ylimääräisiä kylttejäkään välttämättä tarvita", Torro vinkkaa.

Saaristo-tuotteiden sarja on suunniteltu niin, että tuotteita on vaivatonta yhdistellä Puuhan jo olemassa oleviin tuotteisiin kuten kala- ja hyljejousieläimiin tai laivateemaisiin tuotteisiin. Toisaalta Saaristo-sarjan tuotteista saa suuremmalle leikkipaikalle upean teemallisen kokonaisuuden, jota voi vielä korostaa esimerkiksi turva-alustan maata tai vettä mukailevalla värityksellä.

"Suomessa on maailman kaunein saaristo, jota ei muualta edes löydy. Kilometreittäin kaunista merenrantaa ja tuhansittain sisämaan järviä. Saaristo-sarja soveltuu siis monenlaisille paikkakunnille, joiden luonteeseen erilaiset vesistöt kuuluvat. Halusin jotain, joka soveltuu nimenomaan suomalaisille leikkipaikoille", jatkaa sarjan suunnittelussa mukana ollut Maria Mäkimattila.

Saaristo-tuotesarjaan kuuluvilla Avainlippu-tuotteilla tuetaan Saaristomeren Suojelurahaston toimintaa. Centrum Balticum -säätiön Saaristomeren Suojelurahasto tukee paikallisia tekoja ja toimintaa Saaristomeren pelastamiseksi. Rahaston visio on elinvoimainen meri ja saaristo, jossa on hyvä elää, saada elanto ja virkistyä. Saaristomeren Suojelurahasto rahoittaa konkreettisia vesiensuojelutoimia ja käytännön hankkeita tavoitteenaan rehevöitymisen pysäyttäminen ja vesien tilan yleinen kohentaminen Saaristomerellä ja sen valuma-alueella.

Tutustu saaristoteemaisiin tuotteisiimme täällä.

Sivukartta