0
Tarjouskori
Korissa ei ole yhtään tuotetta
Jatka selailua

tammikuu 16, 2024

Kierrätysmuovista iloa myös leikkipaikoilla

Puuhan vastuullisten yhteistyökumppanien verkosto on laajentunut kierrätysmuovia hyödyntävän italialaisen Pozzan kanssa. Pozzalla on yli 70 vuoden kokemus leikkivälinevalmistajana valikoiman kattaessa kaiken tarvittavan leikkipaikoille. Yritys edistää kierrätysmateriaalien käyttöä ja vastuullisia valintoja kuten aurinkokennotekniikkaa leikkipaikkojen valaistuksessa. Pozza on ISO-sertifioitu tuotevalmistaja ja toimittaa tuotteita ympäri maailmaa.

Muovijätteen hyödyntäminen on ollut pitkään haasteellista sen sekalaisen koostumuksen, käsittelyn kustannusten ja suuren työmäärän takia. Pozza on kehittänyt käsittelymenetelmiä systemaattisesti ja näin pääosin yksityishenkilöiden muovijätteestä koostuvaa materiaalia voidaan nykyään hyödyntää leikkipaikkavälineissä. Kierrätysmuovimateriaalista 95 prosenttia on kierrätettyä ja se voidaan kierrättää kokonaan uudelleen. Materiaalissa on huomioitu mm. kulutuksenkestävyys, uv-suojaus ja kuormituslujuus, kuten muissakin ulkoleikkivälineissä. Välineiden rakenteita on vahvistettu ruostumattomalla teräksellä.

"Muovijätteestä ja sen haitallisuudesta on keskusteltu paljon. On hienoa, että käsittelymenetelmät kehittyvät ja sinällään hyvä ja moneen soveltuva materiaali saadaan hyötykäyttöön. Paitsi, että jäte tulee näin hyödynnettyä ja neitseellisen raaka-aineen tarve pienenee, leikkivälineet mahdollistavat myös lasten liikkumisen. Hyöty kertautuu monin tavoin", Puuhan tekninen johtaja Nicklas Kaivola toteaa.

Puuhan tarjoamien kierrätysmuovisten leikkivälineiden valikoima käsittää hiekkalaatikot, keinut, kiipeilytelineet, leikkikeskukset ja toimintoseinät. "Aina kannattaa myös kysyä, jos sopivaa tuotetta ei heti tunnu löytyvän. Oma tuotantomme taipuu moneen ja kattava yhteistyöverkostomme tarjoaa vaihtoehtoja paljon", Kaivola jatkaa.

Osa vastuullista toimintaa on virikkeiden mahdollistaminen kaikille lapsille ja heidän kanssaan ulkoileville aikuisille. Kierrätysmuovituotteista löytyy useita täysin esteettömiä sekä osittain esteettömiä leikkipaikkavälineitä eri ikäisille leikkijöille. Esteettömyyden huomioimisella tuetaan myös sosiaalista kanssakäymistä ja ymmärrystä yhdenvertaisuudesta.

"Pozzan inklusiiviset tuotteet täydentävät olemassa olevaa tuotevalikoimaamme. Yhdenvertaisuuden huomioiminen on tätä päivää ja vaihtoehtoja on nykyään onneksi paljon", toteaa Puuhan ulkomaisista yhteistyökumppanuuksista vastaava Nicklas Kaivola.

Tutustu kierrätysmuovituotteiden valikoimaamme.

Lue lisää vastuullisuudestamme.

Sivukartta