0
Tarjouskori
Korissa ei ole yhtään tuotetta
Jatka selailua

marraskuu 11, 2022

Kun vain mielikuvitus on rajana

Ulkoleikkipaikat toimivat virikkeellisenä ympäristönä niin taaperoille kuin kouluikäisille. Erityisesti kunnat ja kaupungit panostavat nykyään paitsi leikkipaikkojen toiminnallisuuteen myös visuaalisesti kiinnostavaan ja ympäristöön sopivaan kokonaisuuteen. Erottuvimmat ja mielenkiintoisimmat leikkipuistot houkuttelevat lapsiperheitä vierailulle vähän kauempaakin tai pidemmän automatkan reitti suunnitellaan tällaisten kohteiden mukaan.

Puuha on tuonut markkinoille edullisen kustannustehokkaan tavan uudistaa olemassa olevia leikkipaikkoja ja lisätä erottuvuutta. Leikkivälineiden seinäpintoihin eli paneeleihin voidaan painaa mitä tahansa kuvia, merkkejä tai tekstejä tehden perinteisestäkin leikkivälineestä mielenkiintoisen. Kuvapaneeli toteutetaan hyvin käyttöä ja Suomen vaihtelevia sääoloja kestävällä tarralla. Kuvapaneeli voi olla yksi osa välinettä tai kuvitusta voidaan hyödyntää laajemminkin.

Leikkipaikkoja suunnittelevat tahot pyrkivät vastaamaan niin käyttäjien kuin tilaavan tahon toiveisiin ja tarpeisiin. Kuvapaneelit mahdollistavat esimerkiksi valokuvin teemoitetut leikkipaikat ilman tarkkaan rajattua välinevalikoimaa. Loppukäyttäjien eli lasten osallistaminen leikkipaikan suunnitteluun on vaivatonta, ja kuvankäsittelyllä piirrokset voidaan upeasti herättää henkiin yhdistämällä ne valokuvaan. Paneelien hyödyntäminen informatiivisessa tarkoituksessa tarjoaa puolestaan mahdollisuuden kertoa alueen historiasta, perinteisistä leikeistä, luonnosta tai vaikkapa kartan kera lähistön muista leikkipaikoista.

Puuha on rakentanut Turussa Saukonojan leikkipuiston, jossa nimensä mukaisesti leikkikeskusta piristävät valokuvat saukoista. Kuviin on yhdistetty tekstin muodossa myös faktatietoa saukkojen elämästä. Huittisiin puolestaan on valmistumassa ainutlaatuinen leikkikeskus päiväkodin pihaan. Paneeleissa on hyödynnetty kyseisen päiväkodin lasten luontoaiheista taidetta. Tannisen kotileipomon pihaan rakennettiin tyylikäs leikkialue yrityksen logojen kera. Kyseisen leikkikeskuksen logot on kaiverrettu, mutta vastaavanlainen brändäys voidaan toteuttaa myös kuvapaneeliversiona. Mahdollisuudet kuvapaneeleissa ovatkin lähes rajattomat ja vieläpä hyvin maltillisin kustannuksin.

Katso Hintatietoja ja esimerkkejä

Sivukartta