0
Tarjouskori
Korissa ei ole yhtään tuotetta
Jatka selailua

helmikuu 27, 2024

Mehiläispesä kiinnosti Viherpäivillä

Jyväskylän Viherpäivät houkutteli paikalle jälleen monia alamme toimijoita käynnistelemään seuraavaa kautta. Puuhan osastolla kuului surinaa, kun erityisesti Spielart-mehiläispesän ympärillä pörräsi niin leikin, viherrakentamisen kuin suunnittelun ammattilaisia. Spielartin lisäksi yhteistyökumppaneihimme kuuluu monia muitakin erottuvia tuotteita valmistavia toimijoita, kuten hurmaavan ilmeikkäitä puueläimiä tuottava Guldborg ja tyylikkään linjakkaita ulkokuntoiluvälineitä valmistava kotimainen Gritbird.

   

Spielartin tuotteiden viehätys piilee niiden yksilöllisyydessä. Jokainen tuote tehdään tilaajan toiveiden mukaan yhdessä ideoiden ympäröivä alue huomioiden. Kyseessä voi olla olemassa olevan kohteen päivitys pienin hauskoin hahmoin tai yksittäisen suuremman leikkivälineen avulla, tai mielikuvituksellinen teemoitettu kokonaisuus voidaan suunnitella kokonaan alusta esimerkiksi uudelle asuinalueelle. Toiveiden mukaan luotu leikkipaikka houkuttelee viettämään aikaa ulkona. Viihtyisä elinympäristö puolestaan tukee yhteisöllisyyttä ja kannustaa sosiaalisten suhteiden luomiseen.

Lasten ja lapsiperheiden huomioiminen yleisillä ulkoilualueilla, kauppakeskuksissa, liikuntapuistoissa ja matkailukeskuksissa lisää näiden kohteiden vetovoimaa. Kohteissa vietetty aika pitenee, mikä puolestaan lisää alueen elinvoimaisuutta ja mahdollisuutta palvelujen kehittämiseen. Kun lapset viihtyvät, myös aikuiset viihtyvät, ja positiiviset mielikuvat ja muistot johdattavat kohteeseen uudelleenkin.

Suomessa on suuri joukko ammattitaitoisia ja idearikkaita suunnittelijoita sekä muita alan osaajia, joiden tietotaitoa rohkeasti hyödyntämällä voidaan luoda viihtyisämpiä ympäristöjä ja monen ikäisiä ihmisiä palvelevia ulkoilualuekokonaisuuksia. Puuhan tuotevalikoimassa on monia liikuntavälineitä ja ympäristökalusteita, jotka voidaan sijoittaa leikkipaikan yhteyteen tarjoten yhteisiä leikki- ja liikuntahetkiä. Oma tuotantomme mahdollistaa myös tuotteiden muokkaamisen vaikkapa väritykseltään kohteeseen sopivaksi. Ripauksella persoonallista luovaa otetta ulkoilualueet voivat lisätä niin hymyjä kuin kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Tänä vuonna Viherpäivien teemana oli Vihervuoroisuus - hyvinvointia molemmille eli miten voidaan tukea niin ympäristön kuin ihmisen hyvinvointia samanaikaisesti. Aidolla ammattilaisten välisellä yhteistyöllä voidaan huomioida tuotteiden elinkaari ja tuotteisiin liittyvät ympäristö- ja kustannusvaikutukset kokonaisuutena. Vastuullisuus on kuitenkin suuri vyyhti toisiinsa sidoksissa olevia asioita, joiden määritelmät ja direktiivit kehittyvät koko ajan ja ovat toisinaan vaikeastikin tulkittavissa. Lasten maailmaan tieto ja opit siirtyvät usein parhaiten leikin avulla - vaikkapa pölyttäjien tärkeydestä kertovan mehiläispesän muodossa.

 

Sivukartta