0
Tarjouskori
Korissa ei ole yhtään tuotetta
Jatka selailua

toukokuuta 11, 2023

Unelmien liikuntapäivä laittoi isot ja pienet liikkeelle

10.5. vietettiin Suomen Olympiakomitean koordinoimaa valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää. Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota liikkumisen tärkeyteen ja kannustaa kaikkia lisäämään päivittäistä liikuntaa eri tavoin.

Pikkulapsille suositellaan reipasta liikuntaa ja ulkoilua kolme tuntia päivässä, kouluikäisille vähintään tunti päivässä ja aikuisille sekä senioreille 2,5 h viikossa. Erityisesti senioreiden kohdalla korostuvat myös kevyempi monipuolinen liikkuminen ja lihasvoiman ylläpito, joilla on merkittävä rooli päivittäisen toimintakyvyn säilyttämisessä sekä esimerkiksi kaatumisten ennaltaehkäisyssä. (Lähde: UKK Instituutti)

Puuhan tuotevalikoima käsittää leikkiin ja liikkumiseen kannustavia tuotteita eri ikäisille lapsille ja esimerkiksi street workout -välineitä kehonpainoharjoitteluun nuorille ja aktiivisille aikuisille. Waffa-ulkokuntosalilaitteet puolestaan sopivat paitsi kenelle tahansa aikuiselle erityisesti senioreille liikuntakyvyn ylläpitoon ja kuntouttavaan toimintaan. Tarjoamalla ulkotiloissa helposti saavutettavissa olevia liikuntamahdollisuuksia voidaan edistää ja monipuolistaa jokaisen liikkumista yhdenvertaisesti. Julkisen sektorin panostaminen kaikkia ikäryhmiä palveleviin liikuntapuistoihin tai koulujen pihoihin tukee terveyden edistämistä ja myös paikallisten seurojen ja harrastusryhmien toimintaa.

Unelmien liikuntapäivänä Helsingin Aurinkolahdessa sekä Liedon kuntoilupuistossa tutustuttiin Waffa-laitteisiin ja niiden monipuolisuuteen. Liedon liikuntatoimi on aktiivisesti kannustanut alueen senioreja liikunnan pariin ja yhdessä tekeminen on luonut hyvää henkeä ja virkeää mieltä. Pian vuoden käytössä ollut 11 Waffa-laitteen kuntoilupuisto on ollut suosittu ja saanut kiitosta keskeisestä sijainnistaan sekä laitteiden helppokäyttöisyydestä. Kunnan yhteinen kuntoilupaikka toimii myös kohtauspaikkana sosiaalisten suhteiden ylläpitoon.

Aurinkolahden Waffa-puisto sijaitsee merellisessä maisemassa houkutellen eri ikäisiä aikuisia liikkumaan. Välineitä hyödynnetään myös esimerkiksi puistojumpan yhteydessä Alueen senioreille laitteet puolestaan tuovat mahdollisuuden lihaskuntoharjoitteluun normaalin kauppa- tai ulkoilureitin varrella.

Yhteistyössä Suomen Street Workout ry:n kanssa toteutettiin kesäkauden avausharjoitukset sekä Helsingin Hernesaaren että Turun Kupittaan street workout -paikoilla. Ammattilaiset havainnollistivat telineiden monipuolisuutta kehonpainoharjoittelussa ja näyttivät, mitä ahkeralla harjoittelulla voi saada aikaan. Kupittaan harjoittelupaikan yhteydessä on myös ketteryyttä ja koordinaatiota kehittävä action-rata juoksuseinineen ja ylitysverkkoineen. Unelmien liikuntapäivänä aurinko helli ulkoilijoita ja moni ohikulkija innostui haastamaan itseään ammattilaisten perässä.

Pikkulapsilla on luontainen tapa juosta, pomppia ja kiipeillä. Liikkumisen mahdollistamisella ja aikuisten esimerkillä voidaan tukea liikunnallisen elämäntavan kehittymistä ja säilymistä iän karttuessa. Unelmien liikuntapäivänä Puuha järjesti Kupittaan Seikkailupuistossa eläinsuunnistuksen perheen pienimmille. Niin taaperoikäiset kuin koululaiset osallistuivat innokkaasti eläinten etsintään ja suoritukset tietysti palkittiin.

Sivukartta