0
Tarjouskori
Korissa ei ole yhtään tuotetta
Jatka selailua

huhtikuu 02, 2024

Viihtyisä ja turvallinen leikkipaikka houkuttelee viettämään aikaa yhdessä

Lumien sulaessa lasten leikit siirtyvät yhä enemmän ulkotiloihin, leikkipuistoihin ja taloyhtiöiden leikkipaikoille. Vastuu leikkipaikan turvallisuudesta on aina paikan omistajalla, ylläpitäjällä ja leikkivälinevalmistajalla, mutta kiinteistön ja sitä ympäröivän piha-alueen omistajalla huolellisuusvelvoite on korostunut. Esimerkiksi taloyhtiön onkin tarvittaessa tärkeää pystyä osoittamaan huolehtineensa turvallisuudesta kaikin tavoin.

Leikkipaikan turvatarkastus suositellaan tehtävän vuosittain tai kovalla käytöllä olevissa paikoissa useamminkin. Turvatarkastukseen kuuluu paitsi välineiden tarkastaminen myös turva-alustan kunnon huomioiminen sekä välineiden sijoittelu ja alueen turvallisuus yleisesti.

Turvatarkastusten ensisijainen tavoite on varmistaa turvalliset leikit, mutta niiden avulla voidaan ennakoida myös korjaustoimenpiteitä kustannuksia säästäen. Tyypillisimpiä leikkipaikan huolto- ja korjaustoimenpiteitä ovat kuluvien osien vaihtaminen, erilaisten kiinnikkeiden kiristäminen ja turvahiekan tai muun turva-alustan kunnon ja määrän tarkistaminen. Pienempiä rakenteellisia osia voidaan vaihtaa uusiin ja näin välttyä koko välineen vaihtamiselta. Ammattitaitoinen leikkipaikkojen turvatarkastaja osaa ennakoida ja huomioida leikkijöiden turvallisuuteen liittyviä asioita laaja-alaisesti.

Keväällä leikkipaikkasesongin kynnyksellä on myös hyvä hetki arvioida käyttäjien tarpeita ja ehkä osallistaakin heitä. Ehkä leikkipaikkaa voidaan hyödyntää monipuolisemmin lisäämällä ulkokuntoiluun tai pallopeleihin sopivia välineitä. Tai halutaanko leikkipaikalla huomioida esteettömyys paremmin? Osallistaminen sitouttaa käyttäjiä huolehtimaan leikkipaikasta. Siisti ja kunnossa oleva leikkipaikka puolestaan nostaa alueen tai asunto-osakeyhtiön arvoa.

Käyttäjiä on hyödyllistä osallistaa välinevalintoihin liittyen, mutta myös itse leikkivälineitä voidaan muokata yksilöllisemmiksi valokuvin, karttakuvin tai piirroksin. Olemassa olevia välineitä voidaan uudistaa luontoa ja kustannuksia säästäen lisäämällä tai vaihtamalla yksittäisiä elementtejä. Perinteinen liukumäki muuttuu hetkessä jännittävämmäksi vaihtamalla liuku putkiliukuun, ja hyväkuntoiset pihan penkit voidaan uudistaa maalaamalla. Pienikin leikkipaikka voi olla ainutlaatuinen ja erottuva!

Puuhan ammattitaitoinen henkilökunta kertoo mielellään lisää leikkipaikan suunnittelusta, turvallisuudesta ja yksilöllisistä vaihtoehdoista. Puuha tarjoaa myös joustavuutta hankintoihin rahoitusvaihtoehdon avulla.

Ota yhteyttä!

​​​​​​​

Sivukartta