0
Tarjouskori
Korissa ei ole yhtään tuotetta
Jatka selailua

syyskuuta 02, 2022

Waffana Liedossa – ulkokuntoilulla parempaa elämänlaatua

Ulkokuntosalien suosio kasvaa koko ajan kuntien, kaupunkien ja muiden tahojen panostaessa liikuntapalveluihinsa. Matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksille on selvä tilaus. Waffa-ulkokuntoiluvälineet toimivat helppona ja monipuolisena vaihtoehtona hyvinvoinnin edistämisessä ja liikunnan lisäämisessä arkeen.

Puuha rakensi Lietoon kaikki 11 Waffa-laitetta sisältävän ulkokuntosalin, joka on ollut jo ahkerassa käytössä muutaman viikon ajan. Kaupungin liikuntatoimi on ollut aktiivisesti mukana tekemässä laitteita tutuksi, neuvomassa ja ohjaamassa. Ulkokuntoilupisteen sijainti palvelee erityisesti senioreja palveluasumisen läheisyydessä. ”Kävin täällä jo aamulla, sitten oli uinnin vuoro ja nyt tulin takaisin”, totesi yksi ahkerista eläkeläisliikkujista.

Waffa-laitteiden helppous perustuu kiinteisiin painoyksiköihin, jolloin säädöistä ei tarvitse huolehtia. Selkeät kuvat ja ohjeet kunkin laitteen yhteydessä mahdollistavat kuntoilun myös vasta-alkajille ja itsenäisesti laitteisiin tutustuville. Waffa-laitteet toimivat myös erinomaisesti toistoihin ja kevyempiin painoihin perustuvaan kiertoharjoitteluun kenelle tahansa. Kiertoharjoittelu onkin tehokas monia liikuntalajeja tukeva harjoitusmuoto kaikenikäisille. Paitsi ongelmia ennaltaehkäisevänä liikuntamuotona Waffa-välineitä voi hyödyntää hyvin myös kuntouttavassa toiminnassa sekä nivelten liikkuvuutta tukevissa mobilisaatioharjoitteissa.

Puuha pyrkii edistämään yhdenvertaisuutta ja lisäämään liikettä ja liikunnaniloa jokaisen arkeen. Liedon liikuntapisteellä on huomioitu myös esteettömyys ulkokuntosalin saavutettavuudessa ja laitteiden sijoittelussa. Yhteen tolppaan kiinnitetyt kaksi laitetta tuovat myös lisää liikkumistilaa alueelle. Liedon ulkokuntosali palvelee lapsiperhearjessakin, kun lasten liikuntapuisto ja vaikkapa pallopeleihin soveltuva nurmikenttä sijaitsevat vieressä. ”Ruuhkavuosina aika on kortilla eikä lapsenvahtia aina saa, joten tällaiset ulkosalit lisäävät kyllä liikkumista. Voi tehdä vaikka lyhemmän treenin ihan extempore ulkoilun yhteydessä”, perheenäiti toteaa.

Sivukartta